Over osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeskunst die de beweging van alle weefsels in het lichaam onderzoekt en behandelt.

Via spieren, botten, zenuwen en bindweefsel is alles in het lichaam met elkaar verbonden. De osteopaat weet door zijn uitgebreide kennis van de anatomie en fysiologie hoe de verschillende lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en hoe deze elkaar kunnen beinvloeden.

Door de bewegelijkheid van het weefsel te herstellen verbetert de functie en verminderen vaak de pijnklachten.

Verlies van beweging

Een verlies van beweging of een blokkade in het lichaam kan klachten geven ter hoogte van de blokkade maar ook in een ander deel van het lichaam. Zo kan verlies van mobiliteit van de nieren bijvoorbeeld leiden tot lage rugklachten. Spanning rond het middenrif kan bij een volwassene schouderklachten veroorzaken en bij een baby leiden tot refluxklachten.

Voorwaarden creƫren voor herstel

Wanneer ergens in het lichaam de beweging is verstoord dan kan dit overal in het lichaam klachten geven. Door de beweeglijkheid te verbeteren kan het lichaam herstellen.

Complementair

De osteopathie is een complemetaire geneeswijze. Dat wil zeggen dat wij samenwerken met regulier opgeleide medici en paramedici.

De osteopaten van Osteopathie Groningen zijn geregistreerd bij het Nederlands Register Osteopathie en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie.